Sitä ollaan nyt oltu kesälomalla jo parisen viikkoa ja kolmas tässä juuri menoillaan. Ihana kesä kaikin puolin. Ei ole tarvinnut kärvistellä helteissä, ilmat olleet vaihtelevia ja kesälomallekaan ei ole vielä sattunut yhtään kokonaista sadepäivää. Tämä sopii minulle oikein hyvin.
Valtakuntaa kiertäessämme olen koittanut samalla bongailla hauskoja kylttejä, joista tässä nyt malliksi joitain.
.1817881.jpg
Joo kuulostaa minustakin oikein mukavalta. Kukahan siivoaisi? Kyseisen kyltin bongasin Oulussa Kiikelistä. Sehän taitaa olla saari, jossa asuu hienoja ihmisiä hienoissa taloissa, mutta jossa myös nuoriso viihtyy iltaisin. Siistiä siellä kyllä oli, mutta mahtaneeko kyltti tarkoittaa roskien vai nuorison siivoamista alueelta. Muinaisesta lapsuudestani muistan kyllä kyseisen saaren paikaksi, jonne ei olisi tullut mieleenkään  pikkulikkojen mennä. Pikisaari kuului kyllä samaan sarjaan tuohon aikaan. Pikisaaressa toki porukalla käytiin hiippailemassa, mutta resuiset rötisköt ja puskissa istuskelevat tenu-ukot olivat pelottavia ja koko ajan oltiin hiukasen varuillamme. Niin ja kotona ei tietenkään parannut sanoa missä oltiin seikkailtu.Taitaapa nykyisin olla hienoinen kehumisen paikka jos noilla alueilla joku onnistuu asumaan. Maailma muuttuu!
1817892.jpg
Tämän hauska varoituksen huomasin Hailuodon lautalla. Kieltämättä hienoista mäkilähtöä tarvitaan tuon rampin ylittämiseen. Rantauduttaessa lippa kuitenkin laskeutui ja mäkilähtökin tapahtui lähinnä alamäkeen. Kuka lie tuonkin tekstin laatinut?
1817910.jpg

Tämäkin kyltti katuvierellä herätti hiukkasen hilpeyttä. Myönnettäköön, että sisällä isossa autossa oli mukava naureskella, mutta hymy olisi saattanut hyytyä jos polkupyörällä olisi onnistunut joutumaan äkäisen tiiramamman uhkailemaksi.
1817897.jpg
Viimeiseksi virkistykseksi valitsin sitten tämän lehmien suojatien. Kyseinen tuunattu suojatien merkki taisi olla hauholaisen isäntämiehen luovuuden ilmentymä.Kaikessa ränsistyneisyydessään sangen viehättävä kapistus. Mainittakoon, että kyseisiä merkkejä oli kaksi kappaletta, sillä pitäähän suojatiestä varoittaa tulipa kulkija sitten mistä suunnasta tahansa.

Nyt taidan jatkaa lomailuani ja lähteä kaupunkiin töissä ahertavan poikani asialle. Lupasin pistäytyä puolestaan ostamassa yläpään tiivistettä. Varmuuden vuoksi kysyin pojaltani, että tietäväthän siellä kaupassa varmasti mitä minä olen vailla kysyessäni yläpään tiivistettä. Insinöörin alun mielestä taisi olla hiukan outoa, että minulle tuli mieleen jotain aivan muuta kuin auton osa. Parin tunnin kuluttua lienen tuonkin asian suhteen hiukkasen viksumpi.